Uusimmat kirjoitukset

  • 9.3.2017Ehdolla kuntavaaleissa - toimivinta Kuopiota rakentamaan!Lue lisää »
  • 26.2.2017Breaking news: Suomeen uusi kyläkoulu - onnea Käärmelahti!Lue lisää »
  • 24.2.2017Kiitos Kuopion rehtoreilleLue lisää »

Aleksi omin sanoin

Arvot

Lyhyesti sanoen minulle tärkeää ovat perhe ja ystävät - läheiset ihmiset ympärillä. Olen ollut etuoikeutettu saadessani hyvän kasvatuksen ja elämän eväät. Arvostan sitä suuresti.

Tykkään, kun elämä haastaa. Tykkään työstäni politiikan parissa; se antaa aina uusia haasteita, uusia kokemuksia ja osaaminen karttuu jatkuvasti. Saman voi sanoa politiikasta harrastuksena - otan luottamustehtävät kunniatehtävänä ja pyrin hoitamaan ne sen mukaisesti.

Politiikassa arvostan maalaisjärkeä, yhteistyökykyä ja kykyä kuunnella. Näiden ominaisuuksien pohjalta syntyy myös oma toimintani.

Jos minun pitäisi valita tärkeimmät arvoni, ne olisivat yhdenvertaisuus, yhteisöllisyys, kestävä kehitys ja sydämen sivistys.

En salli syrjintää minkään henkilökohtaisen ominaisuuden perusteella. Politiikan tulee mielestäni luoda mahdollisimman tasa-arvoiset mahdollisuudet kullekin rakentaa omaa elämäänsä.

Uskon yhteisöjen voimaan. Kylä kasvattaa, naapuri huolehtii ja harrastusporukoista saa voimaa.

Keskustalainen lähtökohta on aina ollut, että talo tulee jättää seuraavalle sukupolvelle paremmassa kunnossa kuin on sen itse saanut. Tämä periaate linjaa kestävää kehitystä, ajatellaan sitä sitten ympäristön, talouden tai sosiaalisen kestävyyden kannalta.

Sydämen sivistys on paitsi koulutuksen, yleissivistyksen ja osaamisen arvostamista, mutta myös välittämistä ja oikeudenmukaisuutta.

Kuka?

Vilin kanssa kotijärven jäällä.

Synnyin Kekkosen kuolinvuonna ja Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen - eli syyskuussa 1986.
Isäni on Arto ja äitini Marketta. Isä on jo poistunut keskuudestamme. Minulla on kaksi veljeä, Samuli ja Arttu. Kodin äänekkäin on pystykorvamme Vili.

Koulua olen käynyt Hirvilahden ala-asteella, Minna Canthin yläasteella ja Kallaveden lukiossa. Nykyään olen kirjoilla Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa, jossa pääaine on taloustiede.
Varusmiespalveluksen kävin Kontiorannalla Pohjois-Karjalan prikaatissa - sotilasarvoni on alikersantti.

Lapsuuteni harrastuksiin kuului mm. partio, pesäpallo ja "pipolätkä". Nykyään politiikka vie suurimman osan vapaa-ajastani - muu aika kuluu mm. lenkkeillen ja kavereiden seurassa.

Työkokemusta minulle on kertynyt mm. puutarhalta, siivoustöistä, maataloustöistä ja projektitöistä Finnveralla. Nykyisin työskentelen eduskunta-avustajana.

Olen ollut aktiivinen politiikassa kahdeksan vuoden ajan. Kokemusta on ehtinyt kertymään useista luottamustehtävistä niin Kuopion kaupungissa kuin myös Keskustan ja Keskustanuorten järjestöissä. Kiinnostukseni politiikkaan syntyi jo varhain. Isoukkini, ukkini ja isäni ovat olleet kunnallisissa luottamustehtävissä. Jatkan siis tätä työtä neljännessä sukupolvessa.

Lupsakka savolainen

Ystäväni luonnehtivat minua mm. leppoisaksi, huomioon ottavaksi, iloiseksi, sinnikkääksi, kohteliaaksi, yhteistyökykyiseksi, avarakatseiseksi ja uudistushaluiseksi, mutta perinteitä arvostavaksi.

Ihmisenä arvostan luotettavuutta ja asioista selvää ottamista. Haluan suhtautua asioihin ja elämään sopivan rempseästi, välillä savolaisella huumorillakin, mutta muistaen myös tarpeellisen asioiden vaativan vakavuuden. Suvaitsevaisuus muita kohtaan on minulle tärkeätä. Innostavalla ja positiivisella otteella asioita on miellyttävä viedä eteenpäin.

Politiikassa pyrin ottamaan huomioon asiat aina mahdollisimman laaja-alaisesti, tekemään yhteistyötä ja kuuntelemaan myös muiden näkökulmia. Mielestäni politiikan perimmäinen tarkoitus on luoda edellytykset mahdollisimman hyvälle arkielämälle.

Rakkaudesta Kuopioon

Puistot ovat yksi Kuopion kruunuista

Olen aina pitänyt valtavasti Kuopiosta, joka on juuri sopivan kokoinen kaupunki. Kuopiosta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut ja todella paljon mahdollisuuksia niin opintoihin, töihin kuin myös vapaa-ajan viettoon.

Kuopio ei ole jämähtänyt paikoilleen, vaan kehittyy jatkuvasti vauhdilla. Ja onko kauniimpaa miljöötä kuin mitä Kuopio tarjoaa? Meillä on upea luonto järvineen ja puijoineen olohuoneena aivan vierellämme.

Kun täällä on asunut ja elänyt koko lyhyen elämänsä, ei kotiseuturakkaudelta ole voinut välttyä. Se ajaa tekemään töitä Kuopion puolesta ja kuntapolitiikka on yksi väylä tehdä tätä työtä.

Toivon, että Kuopio on jatkossakin toimiva, rempseä, ihmisläheinen ja avoin kaupunki - sopivasti moderni sekä perinteikäs.